Olie og oliebehandling af trægulve – en god løsning

Olie og oliebehandling af dine trægulve er en rigtig god løsning. Med gulvolie får du en slidstærk og smuk gulvoverflade. Olie og trægulve er en rigtig god kombination, for det er sundt for et trægulv at få olie. Endvidere er oliebehandling godt for indeklimaet, og den har mange store fordele.

Et naturligt udseende af trægulv

Træ, dette naturens materiale, er skabt med et smukt, unikt og varieret udseende, hvor åretegning og strukturer giver et smukt spil. Oliebehandling giver træet varme og fremhæver dets karakter og farvetone, hvad enten det har en farve som honning eller er hvidpigmenteret.

Giver en behagelig og naturlig følelse

Går du i strømpefødder eller med bare tæer så er et oliebehandlet trægulv varmt, blødt og behageligt at gå på. Du kan mærke og føle træet og dets strukturer, – det er lækkert og behageligt at røre ved. Oliebehandlingen forstærker denne fornemmelse og efterlader en smuk og rustik overflade.

Olie er særdeles slidstærk

Efter at olien er påført trægulvet, trænger den dybt ned i træet og efterlader en meget slidstærk og smudsafvisende overflade, der er let at rengøre og vedligeholde. Det tilrådes at bruge et rengøringsmiddel som er beregnet til at rengøre olierede overflader. I gamle dage var det et stort arbejde at have et oliebehandlet trægulve, for her skulle gulvet re-olieres 1 til 2 gange om året, hvor samtlige møbler skulle ud af lokalet. Idag er det betydeligt lettere, idet man rengør, plejer og vedligeholder træet ved gulvvask med de nye midler.

Olie giver en stor fleksibilitet

Træ er et utroligt holdbart og stærkt materiale, fordi fibrene i træet gør det levende, smidigt og fleksibelt. Olien der bruges til gulvbehandling, indeholder planteolier, der er mindst lige så fleksibelt som træet, og netop denne kombination af træ og olie giver en enestående beskyttelse og slidstyrke. Der dannes en meget slidstærk overflade der modstår trykmærker, hakker og ridser.

Få et sundt indeklima med olie

Et godt og sundt indeklima er noget af det vigtigste for helbredet. Et trægulv med olie kan ånde og arbejde i forhold til rummets temperatur og luftfugtighed, hvilket giver et behageligt indeklima og en blød overgang, når luftfugtigheden ændrer sig med årstidernes skiften. Vi bruger kun gulvolie med højt forædlede plante og mineralolier, der er renset for urenheder og farlige opløsningsmidler, hvilket giver det bedste indeklima under og efter brug, til gavn for både medarbejdere og kunder.

Farveskift med gulvolie

Trægulve kan ændres fra lyse til mørke eller fra mørke til lyse med en gulvafslibning og pigmentering. Med en farvet olie kan lyse gulve få de eksotiske træsorters eksklusive udseende, eller den eftertragtede hvide patina.

Vi er specialister i oliebehandling af trægulv, så kontakt os gerne for yderligere information, det er gratis og helt uforpligtende. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.