Maling

Malerarbejde på trægulve anvendes temmelig sjældent, da udseendet af træ herved vil gå tabt. Træ er et forunderligt naturligt materiale, som står godt til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulv giver varme, hygge og hygge. Dette billede vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke uden betydning hvordan et parket eller plankegulv males, så brug for altid en dygtig gulvmand til maling af parketgulve.

Hvorfor maling af parket og plankegulve?

Maling er en bestandig behandling som er fulddækkende. Derfor kan åretegninger og strukturer ikke ses, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling er en meget god mulighed til temmelig slidte trægulve, der ikke holder til en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer gulvmaling?

Der anvendes typisk to forskellige former for maling til parket og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge malingstyper er meget slidstærke og anvendes ikke kun på plankegulve og parket, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et parketgulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være skørt. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder silkemat, højglans, blank, halvblank, halvmat. Et malet parket eller plankegulv er let at vedligholde, rengøringvenlig og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet iværksættes

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, støv, smuds eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og vedligeholdes et malet pankegulv eller parket?

Såfremt malingen viser tegn på brug, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem efterbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvvedligeholdelse, pleje og gulvvask er nemt ligesom på et lakeret parket eller plankegulv. Ved støvsugning og gulvvask får du et rent trægulv i en fart, hvilket naturligvis er elsket hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk kulør. Et malet trægulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om perspektiv for dit massive gulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.